Waarom worden mijn klachten erger na explantatie?

Lees hier ervaringen of stel vragen.

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6691
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Waarom worden mijn klachten erger na explantatie?

Ongelezen bericht door Luna MKS » 24 mei 2018 11:54

Implantaten zweten altijd door, ook als ze nog heel zijn. Dus er komen altijd stoffen uit de implantaten in je lichaam terecht.
Met name tijdens de explantatie komen meer stoffen uit de implantaten vrij. Dit is ook de reden dat vele vrouwen hierna veel zieker worden.

Na explantatie ontstaat er een soort vergiftingsreactie. De ene vrouw merkt hier niets van de andere wel en wordt een paar weken na explantatie zieker dan ze was (meestal merk je dit na 2 - 3 weken, kan ook eerder, maar ook later). Dit is tijdelijk maar kan lang duren (maanden tot jaren).
Dit komt omdat er aan de protheses en het kapselweefsel wordt gezeten en er ineens heel veel stoffen uit de protheses in je bloedbaan en lymfklieren terecht komen.
Gelukkig gebeurt dit dus niet bij alles vrouwen. Of gewoon in een heel lichte mate wat goed te verdragen is.
Een goede manier om in te schatten of jou dit ook zal overkomen en waarbij je er echt veel hinder van zult hebben, is te kijken naar de aard, de hevigheid en het aantal klachten dat je hebt. Hoe meer systemen er betrokken zijn, hoe groter de kans is dat je dit zult ondervinden. Als je vóór de explantatie bijvoorbeeld neurologische klachten, of hormonale klachten (bijv. schildklier), huidklachten en maagdarmdarmklachten hebt naast pijnklachten, vermoeidheid en cognitieve klachten, dan is de kans groot dat die verergering hard binnen zal komen. Ook als je heel vaak hevige infecties en ontstekingen hebt, is dat kans groter.
Helaas zullen sommige vrouwen erg ziek blijven. Er is dan een soort point of no return bereikt bij deze vrouwen. Maar dit gebeurt gelukkig zelden. De meeste vrouwen herstellen wel degelijk.

Allergieën
Vrouwen met allergieën zullen merken dat ze op steeds meer dingen gaan reageren en allergischer worden. En vooral na de explantatie kan dit gebeuren. Dat is het vervelende aan allergieën, die worden met de tijd altijd erger. En sommige mensen hebben nou eenmaal een allergische of atopische constitutie. Dit zit in de genen.
Zodra je ergens een allergie voor hebt opgebouwd, blijft dat in het 'geheugen' van je lichaam zitten en zullen klachten steeds weer terugkomen.
En mensen met een allergische of atopische aanleg, kunnen voor vrij veel stoffen een allergie opbouwen.
De meeste vrouwen die hier last van hebben zijn ook overgevoelig voor histamine. Dit is een stof die niet alleen vrijkomt bij allergische reacties, maar ook bij (fysieke en mentale) stress. En histamine komt bijvoorbeeld ook voor in voeding. Dus dit allemaal kan een grote rol spelen in de hevigheid van bestaande klachten/allergieën. Het is alles bij elkaar.

Reageer je daarnaast steeds meer op geuren? https://www.stichtingmcs.nl/

Je slechter voelen voordat je je weer beter voelt
'However, the problem with explantation is that it is thought to stir up a reaction against silicone and patients often see a worsening of their symptoms which may last up to 3 years.' Bron: http://drmyhill.co.uk/wiki/Silicone_Bre ... Injections

Ontgiften kan echt heel veel klachten geven en dat heb ik aan den lijve ondervonden :shock:

The Herxheimer Reaction - Feeling Worse Before Feeling Better
Als je ontgift, dan komen de toxinen tijdelijk vrij in het lichaam (o.a. in de bloedbaan) en moeten dan afgevoerd worden. Je lichaam doet dat via de ontlasting, urine en de huid. Een grote hoeveelheid afvalstoffen die een ontgiftingskuur kan veroorzaken, zal voor het lichaam een grote belasting vormen. Daarvan wordt je meestal ziek. Dat wordt het Herxheimereffect genoemd.

De klachten waarvoor je juist begint aan een detox, kunnen zelfs verergeren. Je krijgt dan griepachtige symptomen. Denk aan hoofdpijn, spierpijn, koortsigheid, rillingen, vermoeidheid, zere keel, zweten, misselijkheid, algehele malaise en andere symptomen. Maar al deze klachten horen er nou eenmaal bij. Je zult je dus eraan moeten overgeven en wachten tot ze minder worden. Maak je na je explantatie daarom niet meteen druk, omdat je klachten verergeren.

De explantatie kan een verergering van klachten geven (meestal merk je dit na 2 tot 3 weken, kan ook eerder, maar ook later) en dan nog eens het beginnen met ontgiften, wat ook klachten geeft. Het lijkt dan net alsof je niet beter wordt, maar dat is niet zo. Geef je lichaam de tijd om zichzelf weer te herstellen. Ons lichaam is sterker dan we denken.

Hieronder nog wat tips:
Drink 1,5-2,0 liter water om het afvoeren te bevorderen en vooral je nieren te ondersteunen. Een beetje citroensap in het water kan als katalysator werken en de afvalstoffen sneller helpen af te voeren.
Neem voldoende rust, gun je lichaam de noodzakelijke herstelmomenten. Je lichaam ruimt vooral op tijdens het slapen, ook je hersenen worden vooral tijdens de slaap ontlast.
Neem voldoende frisse lucht. Verbeter het binnenklimaat, ramen open, en ga wandelen in de natuur.
Je huid is een geweldig goed afval uitscheidingssysteem. Dus vaak in warm bad met zeezout en naar de sauna gaan is heel erg goed. Zoveel mogelijk bewegen en lekker zweten is echt heel goed om te ontgiften. Een groot deel van de chemische stoffen in je lijf kunnen wel degelijk verwijderd worden door te ontgiften, dus doe dat vooral!
En vergeet niet alle topics bij dit onderwerp te lezen! Daar staat belangrijke info over de juiste voeding en supplementen.
Er zijn natuurlijk veel manieren om te ontgiften. Heb je zelf goede tips of informatie ergens zien staan, deel het dan!

Ben ik voldoende ontgift?
Als je klachten zijn verbeterd, dan ben je goed op weg. Om te zien hoe je lichaam is hersteld, zou je bijvoorbeeld een jaar na de explantatie een levend bloedanalyse kunnen laten doen. Dit kun je ook eerder laten doen en daarna na 1 jaar behandeling weer om te vergelijken.

Zijn dan de siliconen uit mijn lichaam weg?
Als het implantaat al jarenlang in je lichaam zit, kan het zijn dat de siliconen toch problemen blijven veroorzaken. Je kunt ze namelijk nog niet 'kwijt raken'. De siliconen worden niet afgebroken. Er zijn wel mogelijkheden om de siliconen-belasting te verlichten (zie topic behandeling/ontgiften). Het is belangrijk een arts te vinden, die begrip heeft voor jouw klachten en die helpt een geschikte behandeling te vinden. In het alternatieve circuit zijn vaak meer mogelijkheden, dan alleen bij reguliere artsen. Denk bijvoorbeeld aan orthomoleculair artsen, acupuncturisten en homeopaten.

Word ik weer de oude?
Niemand kan voorspellen hoe je je zult voelen na een operatie en na de behandeling van de klachten. De ingreep en behandeling kunnen tot een verbetering van je conditie leiden. Uit onderzoek is gebleken dat bij ca 75% van de vrouwen de klachten verbeteren na de explantatie operatie. Als vrouwen een auto-immuunziekte hebben ontwikkeld is de kans op verbetering 56 %, als ze behalve de explantatie ook immuunsuppressieve therapie krijgen. Krijgen ze die niet dan is er slechts een verbetering bij 16%.

Je kunt daarnaast zelf ook een en ander doen. Een goede lichamelijke conditie kun je bevorderen door gezond te eten, goede supplementen, frisse lucht in te ademen en op tijd rust te nemen. Belangrijk is ook dat je je situatie accepteert en leeft naar je mogelijkheden.

Soms is 'the point of no return' bereikt en heb je een auto-immuunziekte ontwikkeld, waarvan je vaak niet meer kunt genezen. Toch is het dan ook verstandig om de implantaten te verwijderen, omdat je het lichaam daarmee bevrijdt van de chemische belasting. Er zijn gevallen bekent waarbij vrouwen die eenmaal een auto-immuunziekte kregen, hiervan herstelden, al is de kans op genezing wel heel klein.

Over ontgiften
viewtopic.php?f=5&t=94

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Complicaties of klachten na de operatie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten