Richtingaanwijzer bij explantatie zoektocht

Over explantatie en voorbereiding op de operatie.

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6694
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Richtingaanwijzer bij explantatie zoektocht

Ongelezen bericht door Luna MKS » 21 mei 2020 16:30

Lieve meiden, hieronder een mooie bijdrage van 1 van onze leden.
Neem mee wat voor jou van nut kan zijn.
Hopelijk voelen vrouwen die graag wel een alternatief wensen zich niet onbegrepen hierdoor. Dit is geschreven vanuit de ervaring van Momoires. We respecteren ieders keuze voor welke behandeling dan ook en ook de keuze voor een arts.
Dit gaat over een ervaring en eigen mening. Iedereen mag die delen.
Ik vond hem te waardevol om niet te delen in dit deel over informatie explantatie.
momoires schreef:
19 mei 2020 09:06
Lieve allemaal,

Ik deel mijn ervaringen in de hoop, dat ze een 'richtingaanwijzer' mogen zijn voor de meiden, die onzeker zijn en op zoek.

EEN GOEDE ARTS

Internet is een kien zoekapparaat. Het wordt door marketing experts bestuurd. Als je zoekt op google, zijn resultaten al snel voorspelbaar. Neem Beautyjournaal en de prima ogende sites van klinieken, die van alles beloven. Het blijven reclamecampagnes. Verdiep je vooral in ervaringen van lotgenoten. Hier op het forum heb ik inmiddels zoveel gelezen over artsen en hun werkwijze. Dat is een waardevolle bron van informatie. Er wordt enorm veel informatie gedeeld : persoonlijke ervaringen, werkwijzes en onderzoeken. Achteraf gezien zou ik nu meer onderzoek hebben gedaan. Aan de andere kant ben ik blij, de 'job is done' binnen 4 maanden.
Een goede vertrouwensband met je arts is het halve werk. Naast het feit dat alle specialisten je hulp aanbieden, blijft de factor commercie helaas soms ook meespelen. Neem de tijd (waar mogelijk) om te onderzoeken welke arts en werkmethode bij je past. Een goede arts praat je niets aan, maar luistert vooral naar wat jij nodig hebt.

CONCLUSIE : onderzoek de werkwijze en visie van je arts ten aanzien van het explanteren. Overweeg en neem je tijd.

JE CONSULT

Tijdens mijn consult heb ik gemerkt, dat een behandeling soms te snel besproken wordt. Ik was overrompeld. Achteraf kreeg ik pas veel vragen. Zorg dat je je eerst verdiept in het explanteren. Dan kun je 'meepraten' en gerichte vragen stellen over je behandeling. Stel die vragen. Je bent geen project. Je bent een mens van vlees en bloed. Je lichaam is van jou. Als je twijfel hebt over je behandeling, vraag een second opinion. Na afloop kun je niet meer terug. En vragen stellen, ALTIJD GOED!
In mijn consult werd ook lipofilling voorgesteld. Ik wist er te weinig van. Ben daarna gaan lezen. De ingreep, de resultaten en gevolgen op termijn zijn niet bekend. Drie dagen voor de ingreep, heb ik het lipofillen gecancelled. Er is nog zelfs een subtiele poging gedaan om me toch over de streep te krijgen. Daar ben ik niet op in gegaan. Luister goed naar je innerlijke stem. De rode draad op het forum is, dat meiden hun gezondheid terug willen. Dat is nummer 1. De vorm van mijn borsten vond ik niet het belangrijkste. Uiteraard speelt het mee, maar is het echt de hoofdzaak? Achteraf ben ik dankbaar, dat ik er van afgezien heb. Ik had rechts een volledig gescheurd implantaat. Daarnaast ben ik van mening dat een 2-in-1 operatie een aanslag op je lichaam is. Explantatie is voor je lijf al ingrijpend genoeg. Mocht er later 'vormgeving' nodig zijn, kun je dat altijd nog beslissen. Emotioneel gezien ben je vatbaar voor suggesties. Het is fijn als er iemand met je mee kan naar je consult.

CONCLUSIE : verdiep je in wat wordt aangeboden. Neem je tijd voor je iets ondertekent of een beslissing maakt. Een overeenkomst kan altijd herzien worden, heb ik ervaren. Het is een ingrijpende gebeurtenis voor je. Laat je vooral niets aanpraten. Probeer voor ogen te houden, dat je wilt herstellen. Eventuele ingrepen zoals lipofilling of liften kan ook altijd later nog. Sommige artsen spelen ook subtiel in op je onzekerheid en uiterlijk (commercie) JE BENT MOOI ZOALS JE BENT.

DE BEHANDELING

Maak goede afspraken (schriftelijk) over wat je verwacht van de behandeling. Lees je overeenkomst goed of laat iemand meelezen. Ik heb helaas 1 implantaat meegekregen. Na nadrukkelijk aandringen heb ik ook een schriftelijk antwoord op mijn vragen gekregen over wat er in mijn lichaam gebeurd is. Ik had geen foto's. De ene arts maakt foto's en zal je de implantaten tonen. De ander ziet daar het nut niet van in. Vraag EXPLICIET daarom. Dat ook ten aanzien van kapselverwijdering. Er is al meer over geschreven. Het standpunt van je arts is belangrijk. Uiteindelijk zal dat moeten aansluiten op jouw wensen. In mijn geval bleek het implantaat dermate stuk te zijn, dat ze het kapsel hebben leeggezogen. Ik heb er op gestaan om van A tot Z te horen, wat en hoe er is gebeurd. Een OK-verslag is meer dan 2 woorden of 2 regels. Laat je vooral niet afschepen of betuttelen.

CONCLUSIE : Leg goed vast wat je wilt, doe dat schriftelijk. Vraag een uitgebreid OK verslag. Wie weet heb je het in de toekomst nodig voor vervolg onderzoek.

OK FACILITEIT

In mijn geval had ik verwachtingen. Kijk bij welke kliniek je je prettig voelt. Vraag desnoods of je de behandelomgeving mag zien. In ziekenhuizen hebben ik daarbij alle vertrouwen. Op de pagina van Beautyjournaal werd een heel mooi ZEN-verhaal beschreven over de ambicance van de behandeling die ik zou ondergaan. In werkelijkheid beantwoordde dit compleet niet aan de realiteit. Dat kan ook effect hebben op je gemoed en emoties. Een moment voor mijn ingreep heb ik getwijfeld te vertrekken.

CONCLUSIE: het is belangrijk dat je je veilig, comfortabel en welkom voelt. Zowel ten aanzien van de omgeving als de professionals.

HET RESULTAAT

Herstellen kost tijd. Luister vooral naar je eigen lichaam. Er zijn zoveel visies, onderzoeken en theorieen. Ik geloof dat je lichaam je graadmeter is. Luister daar naar. Je hebt al zoveel te verduren gehad lichamelijk. Je zult merken of het beter of slechter gaat. De signalen herken je vast. Kapsels die achterblijven, zwervende siliconen. Het kan twee kanten op. Focus vooral op de positieve kanten. In mijn lichaam zullen siliconen wellicht zwerven, sommige klachten zullen blijven is de prognose. Toch is voor mij nu elke stap vooruit winst. Siliconen kunnen nagenoeg bijna nooit uit je lichaam verwijderd worden. De wetenschap waar ze beland zijn, helpt mij niet. Ik focus me positief op herstel. Geestelijk voel ik me opgelucht, een ander mens. Ik voel blijdschap, dat ik mijn lichaam weer mag ervaren op een zuivere manier. Dat is mijn anker om op verder te bouwen. Ik weet niet of ik verdere onderzoeken aanga. Ik vraag me zelfs af wat ze opleveren. Een mammo op termijn of echo zie ik wel zitten. Puur preventief. Voor nu? Ik ben positief om het aan te gaan!

CONCLUSIE : Neem in rust je stappen, herstel in jouw tempo. Je explantatie is al de grootste overwinning. Gefeliciteerd :)

LIEFS
MO

'Al jaren bouwt de mens overal ter wereld tempels die hem in staat stellen de verbinding met zijn diepste innerlijke en de geestelijke wereld te ervaren en versterken. Deelnemers aan tempelwerk, dat op de juiste wijze wordt verricht, ontvangen voeding voor hun ziel. Waardoor zij tot nieuwe mensen herschapen kunnen worden'.

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6694
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Richtingaanwijzer bij explantatie zoektocht

Ongelezen bericht door Luna MKS » 08 okt 2020 18:48

Graag breng ik dit topic weer onder de aandacht. Niet omdat ik artsen of patiënten wil benadelen, maar omdat Momoires heel nuttige tips geeft.
Neem ervan mee wat je nodig hebt. Neem vooral de tijd om informatie op het forum te lezen. Ga niet af op massaverhalen. Dat een arts vaak opereert, wil niet zeggen dat het altijd de beste keuze is voor jouw situatie.
Iedere vrouw heeft haar eigen wensen, zet voor jou op een rijtje wat jij belangrijk vindt.
Neem een beslissing vanuit jezelf en de kennis die je hebt verzameld en jouw eigen wensen. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt en niet de lotgenoten en ook niet SVS-MKS.

Succes allemaal, het is zeker niet gemakkelijk!!!❤

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Info explantatie en voorbereiding”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 0 gasten